Český rozhlas spustil Radio Wave ve vizuální podobě na O2 TV

Český rozhlas spustil na platformě O2 TV v pořadí druhé vizuální rádio. Radio Wave dostalo audiovizuální podobu stejně jako Radiožurnál. Vizualizace má být v souladu s vizí Českého rozhlasu „Poslouchám letmým pohledem“.

Po vzoru Radiožurnálu původně samotné audio nyní nově doplňují i vizuální informace v podobě živého videa. Kromě detailů o právě vysílaném pořadu se jedná o program stanice, nejnovější články z webu, snímky z kamer ve studiích, hudební playlist a další. K vidění je v domácnostech s O2 TV set-top boxem. Rádio Wave doplňuje současnou rozsáhlou nabídku O2 TV.

„Jedná se o pilotní projekt, který rozvíjí distribuci živého vysílání Českého rozhlasu. Dalším zvažovaným krokem bude rozšíření těchto vizuálních kanálů směrem do HbbTV a dalším IPTV distributorům,“ řekl Petr Malina, ředitel Nových médií Českého rozhlasu. „Věřím, že rozsvícení původně černé obrazovky desetitisíce našich pravidelných posluchačů v TV určitě ocení,“ doplnil Malina.

Inspirace z Itálie i Nizozemska

Vizuální kanál Rádia Wave má dominantní prvek. Tím je levá část obrazovky, která vždy obsahuje informace o právě vysílaném pořadu a jeho bližší popis. Na pravé straně pak jsou všechny zbylé doplňující informace ze staničního webu a programu, které zasazují aktuální vysílání do širšího kontextu. Nechybí ani lišta s aktuálním zpravodajstvím iROZHLASu.

Výhodou vizuálního rádia má být to, že divák získá všechny podstatné informace, které se aktuálně dějí, a to bez nutnosti zapnutí počítače, případně vyhledávání přes mobilní telefon. Populárními se tyto rádia stala v Itálii nebo v Nizozemsku.

Přidat komentář